- ett projekt av Hökerum Bygg

Leva och bo

Brf Terrassen i Lerum är ett projekt vi på Hökerum Bygg är stolta över. Nu med ett nytt namn, men fortfarande samma fina hus.

Efter en arkitekttävling där tre kontor ritade varsitt förslag vaskades en byggnad fram som innehöll de värden som både kommunens representanter och vi som byggare tyckte var viktiga. Huset blir ett landmärke för Lerum.

De tre volymerna är sammanlänkade med ett kopparfärgat trapphus. Huset är placerat för att ge de boende maximalt av de goda värdena ljus, sol och stillhet. De flesta parkeringar ryms i ett intilliggande garage och nås med hiss direkt från huset. På entréplan finns ljusa tilltalande lokaler och i övrigt rymmer huset 62 lägenheter tänkta att passa den som önskar ett bekvämt centralt boende. Lägenheterna är mellan 54 och 132 kvadratmeter.

Alla lägenheter har en väl tilltagen balkong, de flesta är hela 18 kvadratmeter, som är möjlig att glasa in. Föreningen förfogar över gemensamma utrymmen för umgänge och avkoppling. På plan 2 (våning 0) finns ett gemensamt utrymme med relax, bastu och två övernattningsrum och högre upp i huset på plan 13 (våning 11) finns en rejäl terrass med utsikt mot Aspen som föreningens medlemmar disponerar över.

Här tror vi att de som bor kommer att trivas!